Evde Beyaz Peynir Yapımı

01-04-2021 16:50
Evde Beyaz Peynir Yapımı

BEYAZ PEYNİR

FETA CHEESE KİTİ

1) 5 litre çiğ sütü 75 dereceye kadar ısıtıp, 1-2 dakika bekleyin ve hızlıca 35 dereceye kadar soğutun.

2) Soğuyan süte 2 çorba kaşığı kalsiyum klorür solüsyonu ilave edip karıştırın.

3)çorba kaşığı peynir mayasını, yarım çay bardağı içme suyuna karıştırın ve süte yavaşça ilave ederek iyice dağılmasını sağlayın.

4) Tencereyi, sıcaklığını korumak amacıyla, bir havlu ile sararak sıkı ve elastik bir pıhtı oluşana dek 30-40 dakika kadar bekleyin.

5) Oluşan pıhtıyı bir bıçak yardımı ile enine, boyuna ve derinlemesine keserek 1’er santimetre küplük parçalara ayırın. 30 dakika kadar suyun ayrışması için bekleyin.

6) Daha sonra 37 dereceye kadar yavaşça karıştırarak ısıtın; böylelikle pıhtının suyu daha hızlı ayrılacaktır.

7) Suyu iyice atılan pıhtıyı süzme bezinin içerisine alarak, ağzını sıkıca bağlayın.

8) Üzerine yaklaşık 1,5-2 kilogram ağırlık koyun. 4-5 saat süreyle, 2 saatte bir peyniri ters çevirerek baskı uygulayın.

9) Peynirinizin suyu atıldıktan sonra 1 kilogramlık ambalaj içerisine alarak, üzerine 25 derecedeki salamurayı* ilave edin ve 1 saat oda sıcaklığında dinlendirin.

*Salamura Hazırlanışı: 1 litre suya 4 yemek kaşığı iri tuz koyularak kaynatılıp soğutulur. Salamurada tuz miktarı, peynirde istenilen tuzluluğa göre ayarlanabilir.

Önerilen miktar 500 gram peynire 1 litre salamura kullanılmasıdır.

Peynirinizi buzdolabında muhafaza ediniz.

Afiyet olsun.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.