Şarapta alkol analizi neden yapılır
Şaraptaki alkol miktarını belirlemek amacıyla yapılır. '%' olarak ifade edilir.
Ürettiğiniz şarabın alkol miktarını ayarlamak, bilmek alkol analiziyle daha kolay. Kontrollü şarap üretimi yapmak artık mümkün!
Tek yapmanız gereken, analiz siparişinizi oluşturduktan sonra 500 ml.* şarap örneğinizi tarafımıza Yurtiçi Kargo ile karşı ödemeli olarak göndermek. Sipariş ettiğiniz analiz sayısına göre 3 ila 5 iş günü arasında analiz sonuçlarınıza dayanarak yapılması gerekenler rapor ile tarafınıza gönderilir.
*500 ml. örnek tek analiz için de bütün analizlerin toplamı için de yeterli olmaktadır.
Şarap analizleri sayesinde;
- Bağdaki üzümün şeker/asit, pH ve Brix ölüçmleriyle fenolik olgunluk ve hasat zamanlamasını, gerekliyse bu değerleri dengelemek için eklenecekleri belirlemek, maya tipi seçimini kararlaştırmak,
- Düzenli ölçümlerle maya aktivitesi ve fermantasyon sürecini yakından takip etmek,
- Serbest ve toplam kükürt ölçümleri ile şaraplarınızın hangi aşamada ne kadar kükürt ihtiyacı olduğunu belirlemek,
- Uçar asit tayini ile sirkeleşme riskini izleyip önlemler almak,
- Fermantasyonu bitmiş şarabın kalıntı şeker ve alkol derecesini ölçmek,
- Malolaktik fermantasyonu izlemek,
- Dolum öncesi şarabın alkol, pH, toplam asidite vb. değerlerini belirlemek, gerekliyse önlem almak mümkündür.
NOT : Akredite laboratuar hizmeti olmayıp teknik danışmanlık hizmeti kapsamında sunulmaktadır.
Firmanın ürün görsellerinde değişiklik yapma hakkı saklıdır.