Lalvin EC1118 Şampanya Mayası - 50 g.
340,00 TL
Kategori
* 64,84 TL den başlayan taksitlerle!
Saccharomyces bayanus. Kökeni Fransa'nın Champagne bölgesi olan, şampanya (orijinal 'prise de mousse') mayası olarak da bilinen yüksek performanslı maya. Özellikle şampanya, beyaz şarap, meyve ve cider (elma şarabı) yapımında kullanılan, yüksek alkol toleranslı (%18) bir mayadır. Düşük sıcaklıklarda çalışabilmesi ve sıkı tortu oluşturma kapasitesiyle ününü hakeden bir mayadır.
Özellikler:
- Düşük pH (yüksek asidite) değerlerinde hızlı fermentasyon sağlar.
- Uyanma süreci kısadır.
- 15-25 C arasında fermentasyon yeteneği
- Düşük azot ihtiyacı
- Düşük uçar asit (sirke asidi) üretimi
- Düşük köpürme eğilimi
Dozaj:
- Beyaz, Kırmızı ve Rose şıra : 25-40 g /100 L şıra
- İkincil şişe fermentasyonu (şampanya üretiminde) : 50 g / 100 L şarap
- Takılan fermentasyonu başlatmada: 40g / 100 L
Not: Büyük gramajlı ambalajlardan bölünerek paketlenmiştir.
Firmanın ürün görsellerinde değişiklik yapma hakkı saklıdır.
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!