Lalvin - ICV 71B - 50 g.
Primeur Şaraplar İçin Maya
Primeur tipi şaraplar veya “nouveaux” şarapları, dünyada üretilen şarapların önemli bir bölümünü temsil eder. Genellikle aromatik potansiyeli zayıf olan çeşitlerden yapılır. Daha sonra, kullanılan mayanın yardımıyla meyvemsi bu çeşit şarapların aromaları güçlendirilir. Bu şaraplar, aynı zamanda hafif tanen yapısı ile içimi kolay şaraplardır. Lalvin 71B® mayası Pr. Maugenet' in ekibi tarafından INRA Narbonne Enstitüsü' nde izole edilerek çoğaltılmıştır. Bu maya, başarısını amil ester (izoamil asetat) üretme yeteneklerine borçludur. Ayrıca asit bakımından zengin olan şıralarda bulunan malik asidin bir kısmını metabolize eder ve böylece güçlü karakterlerini azaltır. Diğer mayalar ile eritilerek birleştiğinde şarap üreticisinin aradığı aromatik aralığın kompozisyonuna izin verir. Son olarak Lalvin 71B®, hücresel duvarında polifenolik bileşiklerin bir kısmını adsorbe etme, böylece primeur kırmızı şarapların tannik yapısını sınırlama özelliğine sahiptir.
NOT: Büyük gramajlı ambalajlardan bölünerek paketlenmiştir.
Firmanın ürün görsellerinde değişiklik yapma hakkı saklıdır.