Mayşe Güçlendirici - 500 g.
NOT: Kit kurulumunda eklenen şekere EK OLARAK istenirse kullanılır.
Mayşe güçlendirici maltodekstrin ile bitiş yoğunluğunu düşük bulduğunuz, hafif biralarınızı daha dolgun hale getirebilirsiniz.
Maltodekstrin, dekstroz ya da malt özünden farklı olarak fermente edilmeyen düşük tatlılıkta bir şeker tipidir.
Tek başına maltodekstrin kullanarak bira kiti kurulamaz ancak kurulum ile birlikte eklendiğinde bitmiş biranızın yoğunluğunu yükselterek daha dolgun bir içim elde etmenizi sağlar.
Fermantasyon öncesi kurulum ile birlikte eklenebileceği gibi fermantasyon sonrasında bitmiş biraya da eklenebilir ancak kullanım önerisi, bitmiş biranın son durumuna göre eklenmesi; yani fermantasyon sonrası eklenmesidir.
Maltodekstrini eklerken su ile karıştırılmadan biranın içerisine toz halinde yavaş yavaş karıştırarak eklenmeli ve topaklanmanın önüne geçilerek daha homojen bir dağılım sağlanmalıdır.
Fermantasyonu bitmiş biralarda, yoğunluğu hidrometre ölçümüne göre 10 puan yükseltmek için; yani örneğin 1.000 FG değerinden 1.010 FG değerine yükseltmek için biranın toplam hacmini 2.5%’ i kadar ilave edilmelidir.
Yani 23 litre biranız var ise ve bunun yoğunluğunu 10 puan yükselterek hidrometre ölçümünüzü 1.000 değerinden 1.010 değerine getirmek için 23 x 0,026 = 0,598; yan yaklaşık 0,6 kilo = 600 gram maltodekstrin ilave etmelisiniz.
Genellikle biraların bitiş yoğunluğu (FG) 1.000 değerinden daha yüksek olduğu için maltodekstrini 23 litre biraya 500 gram olarak ekleyebilirsiniz.
Firmanın ürün görsellerinde değişiklik yapma hakkı saklıdır.