Şarapta pH analizi neden yapılmalı
- İçimde tadın yumuşaklık ve sertliğinde etkilidir.
- Düşük pH' lı şarapların yıllanması yavaştır.
- Yüksek pH’ lı şaraplarda istenmeyen mikroorganizmaların gelişebilir. Bu da istenmeyen tat ve aromaların ortaya çıkmasına neden olur. Şarabın kalitesi olumsuz etkilenir.
- Dengeli bir şarapta pH’ nın biraz yüksek olması damaktaki doygunluğun biraz artmasına katkı sağlayabilir. Kırmızı şaraplarda eğer gövde, tanen ve yapısı damakta bütünlük oluşturuyorsa yüksek pH’nın katkısı vardır.
Şarabınızın dengesini, içim rahatlığını, yıllandırma süresini pH analiziyle belirleyebilirsiniz. Artık kontrollü şarap üretimi yapmak mümkün!
Tek yapmanız gereken, analiz siparişinizi oluşturduktan sonra 500 ml.* şarap örneğinizi tarafımıza Yurtiçi Kargo ile karşı ödemeli olarak göndermek. Sipariş ettiğiniz analiz sayısına göre 3 ila 5 iş günü arasında analiz sonuçlarınıza dayanarak yapılması gerekenler rapor ile tarafınıza gönderilir.
*500 ml. örnek tek analiz için de bütün analizlerin toplamı için de yeterli olmaktadır.
Şarap analizleri sayesinde;
- Bağdaki üzümün şeker/asit, pH ve Brix ölüçmleriyle fenolik olgunluk ve hasat zamanlamasını, gerekliyse bu değerleri dengelemek için eklenecekleri belirlemek, maya tipi seçimini kararlaştırmak,
- Düzenli ölçümlerle maya aktivitesi ve fermantasyon sürecini yakından takip etmek,
- Serbest ve toplam kükürt ölçümleri ile şaraplarınızın hangi aşamada ne kadar kükürt ihtiyacı olduğunu belirlemek,
- Uçar asit tayini ile sirkeleşme riskini izleyip önlemler almak,
- Fermantasyonu bitmiş şarabın kalıntı şeker ve alkol derecesini ölçmek,
- Malolaktik fermantasyonu izlemek,
- Dolum öncesi şarabın alkol, pH, toplam asidite vb. değerlerini belirlemek, gerekliyse önlem almak mümkündür.
- NOT : Akredite laboratuar hizmeti olmayıp teknik danışmanlık hizmeti kapsamında sunulmaktadır.
Firmanın ürün görsellerinde değişiklik yapma hakkı saklıdır.
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!