TY48 Robust Turbo Maya - 135 g.
TY48 Turbo maya, yüksek alkol oranı ve yüksek sıcaklığa dayanıklılık gösterir ve etkin bir fermantasyon sağlar. Hem çok kısa sürede yüksek kalitede damıtmalık sağlar, hem de (yüksek alkol oranına dayanıklı olduğundan) birim zamanda elde edilecek damıtık alkol miktarı normal mayalarla yapılan fermentasyonun iki katıdır. Kalite açısından en büyük özelliği, sadece etanol üretimine odaklı bir maya olduğundan damıtmada istenmeyen koku ve aromalara sebep olan ester, fusel alkol vb. üretmemesidir (normal şarap mayası bunları üretir, çünkü şarapta bunlar kompleksite için istenir), dolayısıyla damıtım kalitesini direkt belirler ve arttırır. Tavsiye Edilen Dozaj: 135 gr /25 lt mayşe Stoklama: 5-15°C arasındaki sıcaklıkta, kuru bir yerde ve paket açılmadan stoklanmalıdır. Eğer paket açıldıysa, lütfen hava ile temasını keserek buzdolabında muhafaza ediniz. Uygulama:
- Fermentöre 5-10 Litre kaynar su ekleyin, (30 litrelik plastik fermentör önerilir). Sonra 6-7 kg standart toz şeker ekleyin, karıştırarak eritin.
- Ilık/soğuk su ile 25 lt'ye tamamlayın. Sıcaklığın 30 dereceyi geçmemesine dikkat edin.
- 135 gr TY48 Turbo Maya ekleyin ve yavaşça karıştırın.
- Fermentör kapağını sıkıca kapatın.
- Oda sıcaklığında fermentasyona bırakın. Fermantasyon 3 ila 7 gün arasında devam eder (sıcaklık 25 °C altındaysa uzar ya da 20 °C altında durabilir, 25 °C'nin üzerindeyse kısalır, 30 °C üzerinde durabilir. Süre sonunda (hava kilidinizden kabarcık çıkışı durduğunda ya da dakikada birden az olduğunda iki gün daha bekleyip) tortu ayırma işlemine geçin.
- Yüksek ürün kalitesi için ideal fermentasyon sıcaklığı 20-24 °C arasıdır.
İthal bileşenler kullanılarak Türkiye'de paketlenmiştir.
Firmanın ürün görsellerinde değişiklik yapma hakkı saklıdır.