Dekstroz şekeri (brewing sugar), tam tahıl (all grain) fermentasyonlarında brix oranı düzeltmede (şeker oranı arttırma), ve pek çok kit de ek şeker kaynağı olarak kullanılır. Normal şekere göre sonuç önemli ölçüde artmış olur. Düşük gövdeli ürün için de kullanılır. Daha kaliteli kit ya da tam-tahıl üretmek için yüksek maliyetli spray malt tek çare değildir: Tüm dünyada ev fermentasyoncularının bildiği basit gerçek; toz şeker yerine Dekstroz=Daha Kaliteli Ürün. Aynı zamanda şişe köpüklendirmede karbonasyon amacıyla da kullanılır. Şişeleme sırasında şişelere 9-10 gr/lt (500 ml lik şişeye 4-5 gr) olacak şekilde konur, dolum yapılır, taç kapakla kapatılır, 20-25 C ortamda bir hafta bekletilir. Daha sonra buzdolabında 15 gün bekletilir, içime hazırdır. Dozaj: Normal toz şeker kullanım miktarının %10 fazlası miktarda kullanılır. (Örneğin kitiniz 1 kg toz şeker gerektiriyorsa, 1,1 kg dekstroz kullanılır) Devamını Göster