Genç taze ve aromatik rose, beyaz ve kırmızı şaraplar için Lalvin ICV OKAY® üretim yaparken çok düşük seviyelerde asetaldehid, H2S ve S02 üreterek fermantasyon güvenliği sağlar.
Lalvin ICV OKAY®'nin gelişimi, şarap mayalarının SO2 ve H2S üretiminden sorumlu yeni bir mekanizmanın tanımlanması ile ilgili bir doktora ile ilişkilendirilmiştir. Genetik bir çalışma, bu özelliklerin moleküler temeli tanımlamaya yardımcı olmuştur. İşaret destekli seçim tekniklerini kullanarak Lallemand ve ICV, INRA ve Sup’Agro Montpellier işbirliğiyle, Lalvin ICV OKAY®' i seçmiştir.
Lalvin ICV OKAY®, çok düşük H2S ve SO2 seviyeleri üretmekte özel bir yetenek sergilmektedir. Ayrıca, Lalvin ICV OKAY®'ın düşük asetald Devamını Göster