En iyi birayı yapmak istiyorsanız, bir şekilde demlemenize şeker eklemenin doğru olmadığının söylendiğini duymuş olabilirsiniz.Size ev yapımı içkinize şeker eklemenin utanılacak bir şey olmadığını söylemek için buradayız.
Aslında, bazı bira türleri bir gereklilik olarak basit şekerler gerektirir. Bununla birlikte, şekere ve bira yapımına daha yakından bakalım - farklı şeker türleri, bunların nasıl kullanılacağı ve biranıza ne katacakları. Alkol yapmak amacıyla iş verdiğiniz mayanın dönüştürmek için şekere ihtiyacı vardır. Şarapta, elma şarabında ve bazı alkollü içkilerde bu şeker doğal meyvelerden kolayca elde edilebilir, ancak bira mayalama söz konusu olduğunda, fermantasyon için gerekli olan şekerleri çıkarmaktan bira üreticisi sorumludur. Bu, ezme adımı sırasında tahılınızdaki nişastaların şekere dönüştürülmesiyle yapılır. Tahıllardan çıkarılan şeker, bira üreticileri olarak bize sunulan tek şeker değildir, aslında çeşitli kullanımlara sahip birçok farklı form vardır. Yine de, bazı evde bira üreticileri biralarında şeker kullanmak konusunda temkinli davranıyorlar çünkü bu kestirme bir yol gibi görünüyor veya geleneksel bira üretim süreci için doğal olmadığı algısı yaygın. İyi haber şu ki, şeker ev yapımı biranızda kullanmaktan korkulacak bir şey değil! Pek çok ticari bira stili, bol miktarda şeker kullanır - özellikle birçok Belçika ve İngiliz birası. Her malzemede olduğu gibi, onu nasıl kullanacağınızı ve biranıza neler katacağını bilmelisiniz. Mısır şekeri (diğer adıyla dekstroz veya mayalama şekeri) Dekstroz, tamamen fermente olabilen basit, oldukça rafine bir şekerdir. Bu şeker, tutarlı ve öngörülebilir sonuçlar verdiği için bira üreticileri arasında popülerdir. %10'dan daha az eklemelerde lezzet açısından hiçbir şey katmaz, ancak biranızın gövdesini hafifleterek hop karakterinin parlamasını sağlar. %10'un üzerindeki ilavelerde, dekstroz biranızın yapısını inceltebilir ve bu da ona 'elma şarabı benzeri' bir tat verebilir. Dekstroz, nemden uzak tutulduğu sürece, demleme işleminin herhangi bir aşamasında eklenebilir, brada NEM kelimesi önemli çünkü nem, specific gravity yani yoğunluk ölçümünüzü etkileyecektir. Nem ayrıca düşmanımız bakteri ve yabani mayanın büyümesi için iyi bir ortam sağlayabilir, bu nedenle nemi dışarıda tutmak en iyisidir. Belçika şekeri (Candy veya şurup) Belçika kandi şekeri, Belçika tarzı biralar için neredeyse gerekli bir katkı maddesidir. Şeker pancarından elde edilir, daha sonra tat ve renk eklemek ve fazla suyu çıkarmak için ısıtma ve buharlaştırmaya tabi tutulur, böylece bir şurup veya kristal kayalar halinde rafine edilebilir. Bu şekerler tipik olarak açıktan karanlığa birçok çeşitte gelir. Daha hafif çeşitler, Tripels ve Golden Strongs 'gibi büyük hafif Belçika biralarından gövdeyi çıkarmak için kullanılır. Daha koyu çeşitler, biranıza incir, kuru erik, rom ve koyu renkli meyveler gibi daha fazla tat katar. Şuruplar, mayşede çok daha iyi çözündükleri için kullanımı daha kolaydır. Kristal formdaki şekerler tamamen çözünmeden önce ısıtma ve sürekli karıştırma gerektirir. Sofra Şekeri (sakaroz) Sukroz, şeker kamışından veya pancardan elde edilir. Alkol oranını yükseltmeye yarar ve biranızın gövdesini inceltir ve dekstroz gibi, demleme işleminde herhangi bir zamanda eklenebilir. Sukrozun biraya ayrı bir tat verip vermediği konusunda birçok farklı görüş vardır. Son zamanlarda yapılan birkaç çalışma, bu şekerin maya tarafından metabolize edilme şeklinin biranın gövdesi ve şerbetçiotu karakteri üzerinde bir etkisi olabileceğini göstermiştir. Bal Pek çok farklı tat ve aromaya neden olan birçok farklı bal çeşidi vardır. Maya balı tüketeceği için bal aromatiklerinin ve tatlarının çoğunun birada tutulması son derece zordur. Fermantasyon ayrıca biranızın kendi aromatiklerini de uzaklaştırabilir. Bu nedenle balı fermantasyonun sonlarında veya fermantasyon tamamlandıktan sonra eklemek en iyisidir. Balın demlemenizi tatlandırmasını sağlayacak mayayı engellemek için bir koruyucu da eklemek isteyebilirsiniz.
Akçaağaç şurubu Akçaağaç şurubu, biranıza bazı ince ahşap karakterler ekleyebilen lezzetli, tatlı bir şuruptur. Akçaağaç şurubu kullanmaya karar verirseniz, çoğu süpermarkette bulunan yüksek oranda işlenmiş versiyon yerine otantik akçaağaç şurubunu deneyin. Daha koyu akçaağaç şurupları daha fazla lezzet ve aroma verecektir. Pekmez Biranızda güçlü bir şekilde ortaya çıkan yoğun, karmaşık rom benzeri bir tada sahip koyu, neredeyse katran benzeri bir şuruptur. Pekmez aslında rafine üzüm, kamış veya pancar şekerinin bir yan ürünü olarak üretilir. Çok belirgin olduğu için pekmez kullanırken ölçülü olmak önemlidir. Şeker oranı çok yüksek olan bu şekerler, demleme sürecinde herhangi bir zamanda bulaşma riski olmadan eklenebilir. Muskovado (veya esmer şeker) Muscovado, doğal pekmez veya pekmez içeren kamış veya pancar şekeridir. Açıktan koyu kahverengiye kadar değişebilirler. Bu şekerler rom ve biraz koyu meyve ekleyebilir.