Şarapta pH analizi neden yapılmalı
- İçimde tadın yumuşaklık ve sertliğinde etkilidir.
- Düşük pH' lı şarapların yıllanması yavaştır.
- Yüksek pH’ lı şaraplarda istenmeyen mikroorganizmaların gelişebilir. Bu da istenmeyen tat ve aromaların ortaya çıkmasına neden olur. Şarabın kalitesi olumsuz etkilenir.
- Dengeli bir şarapta pH’ nın biraz yüksek olması damaktaki doygunluğun biraz artmasına katkı sağlayabilir. Kırmızı şaraplarda eğer gövde, tanen ve yapısı damakta bütünlük oluşturuyorsa yüksek pH’nın katkısı vardır.
Şarabınızın dengesini, içim rahatlığını, yıllandırma süresini pH analiziyle belirleyebilirsiniz. Artık kontrollü şarap üretimi yapmak mümkün!
Devamını Göster