Vino Bag Sıcaklık Kontrollü Fermantasyon Çantası.
Kaliteli ve uzun ömürlü yalıtım malzemeleri kulllanılarak üretilen bu çanta ile , yazın etkin biçimde soğutma, kışın ise ısıtma ile fermantasyon sıcaklığını istenilen yerde tutmak artuık mümkün. Ev biracılığı ve ev şarapçılığında son ürün kalitesini belirleyen en önemli koşullardan biri mayalanma sıcaklığıdır. Bira kitleri yapımı için 20°C-22C, lager stilinde bira yapımı içinse 12-14°C idealdir. Şaraplarda ise: Beyaz üzüm fermantasyonu ideali 14-18 C iken kırmızılarda 18-24C ideal aralıktır. Kırmız şaraplarda serin fermantasyon ile kabukta bulunan tanen ve aroma maddeleri kaybolmadan şıraya geçer ve uzun ömürlü, gövdeli saklanabilir şaraplar elde edilir. Aynı şekilde beyaz üzümlerin narin aromaları soğuk fermanta Devamını Göster