İçindekiler: İçme suyu,yeşil/siyah çay, şeker, kombucha kültürü, taze meyveler, tarçın - karanfil (eser miktarda)
Ürünlerin tamamında doğal meyveler kullanılmış olup koruyucu içermez ve pastörize edilmemiştir. Pastörize edilmediği için şişelerde tortu gözlemlenebilir. Bu, ürünün doğal mikroflorasından kaynaklı bir durumdur ve güvenle tüketilebilir.
Kombucha 2000 yılı aşkın süredir tüketilen, ana vatanının Uzak Doğu olduğu bilinen, “ölümsüzlük iksiri” olarak da anılan şifalı bir kadim içecektir. "Kombu Cha" kombu çayı demektir.
Yeşil veya siyah çay, şeker ve içme suyundan oluşan solüsyonun SCOBY (symbiotic colony of bacteria and yeast) denilen simbiyotik bakteri ve mantar topluluğu bir “ana” ile 10-15 gün arası süreçte fermante edilmesiyle ortaya asidik tatta, gazlı ve köpüklü, yaşayan sağlıklı bir içecek çıkar. Bu sürecin sonunda içimde neler neler oluyor bileşenlerime bir bakalım:
- Devamını Göster