Maya, şarap yapım sürecinin en önemli bileşenlerinden biridir. Doğru mayanın kullanımı yalnız fermantasyon esnasında optimum sonuca ulaşmada değil aynı zamanda nihai şarabın aroma ve tat yapısının oluşması için çok önemlidir. Belli bir şarap markası için doğru mayayı kullanmak iyi ve kaliteli şarap elde etmenin temel garantisidir. Şarap yapımında tazelik, lezzet ve üzümden gelen aromatik özelliklerin korunması için, farklı mayaların farklı aroma bileşenleri üretmesi ve farklı sıcaklık ve hızlarda çalıştığı gerçeği göz önünde bulundurarak uygun mayanın seçimi çok önemlidir.
Bu saccharomyces cerevisiae maya üzümden gelen aromatik özellikleri öne çıkarırken, %13-14 alkol dayanımı ile sek şarap üretiminde ve meyve şaraplarında güvenli ve tekrar edilebilir sonuçlar verir.
Dozaj: Devamını Göster